Matkassar online – Hur ser framtiden ut?

Att köpa mat via internet och få det hemkört till din dörr. Visst låter det bekvämt och härligt? Att handla livsmedel via e-handel har blivit väldigt populärt i Sverige och spås en lysande framtid.

Mer än 90% av svenskarna som har blivit tillfrågade har handlat något via nätet. Detta leder till att fler och fler varor börjar säljas via internet och levereras hem till konsumenterna. E-handeln ökad med 15% från förra året och vi omsätter nu mer än någonsin på internet. Anledningen till att vi väljer att handla på nätet är bekvämlighet och att det är tidseffektivt. Svenskarna väljer att jobba längre dagar och detta leder till att det inte finns lika mycket tid över till att handla i butiker då man hellre spenderar sin lediga tid med sin familj. Detta är den stora anledningen till att vi väljer att göra majoriteten av våra inköp online.

Det är inte förens nu som livsmedelsbranschen på riktigt tar fart bland e-handeln. Idag står livsmedel för ca 10% av den totala e-handeln. Dessa siffror kommer bara att öka. Är du intresserad av att testa en matkasse och handla livsmedel online så kan du jämföra priser och olika kassar enkelt för att hitta den som passar dig bäst.

Utvecklingen bland matkassar har främst drivits av mindre och nya aktörer som verkligen har sett potential i området.

De större och mer etablerade jättarna har avvaktat något på marknaden och tagit lärdom av hur det har gått för de andra aktörerna innan de för något år sedan gav sig in i leken.

Siffrorna för handel av livsmedel online kommer bara att gå uppåt och det finns flera aktörer som är börsnoterade där det kan vara intressant att hålla koll på hur utvecklingen ser ut och om det kanske är värt att investera i dessa. E-handeln kommer (vad vi tror) att ta över det mesta och sakta men säkert fasa ut de fysiska butikerna, just eftersom att vi väljer att jobba mer och på vår lediga tid vill vi umgås med nära och kära.

Vi på Lärarfonder.nu är ingen egen tjänst för att investera med pengar, vi förser våra läsare med information om de olika tjänsterna och hjälper dem att välja den rätta för just dem.

Referenser: