Öppna ett klasskonto och börja tjäna pengar till er klass eller till ert lag

Att börja sälja saker för att tjäna pengar till er klass eller till ert lag är en väldigt bra idé för att kunna komma iväg på en resa eller hitta på något roligt tillsammans. 90% av alla klasser i Sverige gör just detta någon gång under sin skolgång.

Det finns mycket att tänka på innan man börjar samla in pengar till sin klass eller sitt lag. Dessa saker är bra att göra i förväg så att allt går rätt till. Det kan vara bra eller till och med ett måste att ta hjälp av en vuxen till vissa saker, då man måste ha fyllt 18 år för att få öppna bankkonto och dylikt.

I denna guiden kommer vi ge er 2 riktigt bra tips på saker som är bra att tänka på inför insamling av pengar till klass- eller lagresan.

1. Välj hur ni ska tjäna pengar till er resa

Det finns såklart flera olika sätt att tjäna in pengar till er klassresa på. Klasser har gjort allt från att sälja hemmagjorda bullar och saft på en fotbollsmatch till att knacka dörr och sälja strumpor till familjer i ens området.

Här gäller det att tänka ut vad som är lätt att sälja och vad ni kan tjäna mest pengar på. Självklart vill alla köpa en bulle och ett glas saft, men hur mycket pengar tjänar ni på det egentligen? Här handlar det om att göra en kalkyl och ser vad utgifterna blir och vad ni tror att ni kan sälja och i slutändan tjäna totalt.

Att sälja något dyrt som kläder eller elektronik kan låta lockande då det känns som att ni kan sälja mer saker, men hur många kommer egentligen köpa? Kanske är det bättre att sälja något som ändå varje familj behöver, och istället låta dom köpa det av er! Visst låter det bra?!

Kaffekassan.se har lyckats erbjuda just detta, vem köper inte kaffe liksom? Ni säljer kaffe till alla i ert område och sen skickar ni en beställning till dom och dom skickar ut kaffet till er, enkelt va? Ni tar inga risker och ni får hela 40%! i kommission på det ni säljer. Det är riktigt bra!

2. Sätt upp ett konto som ni kan spara pengarna på

Att ha ett konto där ni sparar pengarna är självklart ett måste, ni kan inte ha massa kontanter liggandes hemma. För att starta ett konto krävs det att ni har en vuxen som är över 18år som startar kontot. En eller flera får vara de som har han om kontot och de får tillsammans gå in till banken (Swedbank, SEB osv) och starta upp ett så kallat Klasskonto. Det fungerar ungefär som ett vanligt privat sparkonto, bara att ni kan vara flera personer som har tillgång till det.

Detta var 2 tips för att kunna börja samla massa pengar till klassen eller laget. Kör nu hårt och lycka till! Hoppas att ni kommer iväg till den där skidresan eller varför inte en heldag på Liseberg!